WONEN IN EEN APPARTEMENT - HOOGEDEURE MAKELAARS TAXATEURS

Het wonen in een appartement in Zeeland is in bepaalde opzichten niet te vergelijken met het wonen in een “normaal” woonhuis. Bij appartementen heeft u te maken krijgt met de Vereniging van Eigenaars (VvE), waar u als eigenaar ook deel van uit maakt. Geen lid worden of eruit stappen is niet mogelijk.

Wanneer u in een appartement woont u juridisch gezien in een appartementsrecht.

De eigenaar van een appartementsrecht is mede-eigenaar van het gehele gebouw en heeft het exclusieve gebruiksrecht van het appartement, wat men het privé-gedeelte noemt en het mede-gebruiksrecht van de gemeenschappelijke gedeelten en zaken (bijvoorbeeld de gangen, de buitenmuren, de liften, rioleringen etc.). Juridisch heet dat: splitsing in appartementsrechten.

De notaris maakt een zogenoemde splitsingsakte op, waarbij een tekening hoort. Op die plattegrond worden de grenzen tussen de verschillende appartementen onderling en die van de gemeenschappelijke ruimten duidelijk aangegeven. Bij het kopen van een appartement is het daarom van belang zeer goed kennis te nemen van onderstaande zaken:

Het reglement van splitsing
Hierin staan de rechten en plichten van de appartementseigenaren vermeld.

Het huishoudelijk reglement
Hierin staan de gedrags- en gebruiksregels voor de appartementseigenaren en eventuele huurders.

De Vereniging van Eigenaren 
Behartigt de gemeenschappelijke belangen van de appartementseigenaren.

Servicekosten
Periodieke bijdrage aan de VvE voor gemeenschappelijke kosten.

Overweegt u een appartement aan te kopen of uw appartement te gaan verkopen? Wij begeleiden u graag bij het aan- of verkoopproces. Neemt u gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Ook interessant voor u ?