Ooit komt er een dag dan wil je op jezelf gaan wonen en je graag je eerste eigen huis, woning of appartement gaat kopen, je eigen starterswoning zoals ze dan zeggen. Best spannend allemaal als starter op de woningmarkt, er komt heel wat bij kijken.

Een woning kopen, hoe doe je dat eigenlijk? Ga je eerst naar een bank of tussenpersoon om te kijken wat je kunt lenen of toch eerst maar eens kijken op Funda wat er eigenlijk allemaal te koop is?

En als je dan wat leuks ziet, ga je dan gewoon even kijken? Wat nu als het een huis of appartement is waar je wel zou willen wonen? Ga je dan snel een bod doen ver boven de vraagprijs, omdat de verkopend makelaar zegt dat er veel belangstelling is en je snel met een goed bod moet komen? Ach je kunt het maar hebben tenslotte, en dat bod, doe je dan met of zonder ontbindende voorwaarden van financiering?

Bij het kopen van een huis komt er heel wat op je pad waar je vast nog nooit over na hebt gedacht.

Hoe zit het bijvoorbeeld met de technische staat van de woning? Is de vraagprijs wel reëel en past deze ook bij de uitvoering en de voorzieningen die de woning heeft? Is er asbest in de woning? Zit er betonrot in de vloer, erker of lateien? Zijn er erfdienstbaarheden (mogen de buren door mijn tuin bijvoorbeeld)? Is de elektra in orde? Deze vragen kun je vaak terugvinden in de vragenlijst of natuurlijk stellen aan de verkopend makelaar, maar die werkt natuurlijk wel voor de verkoper, die heeft zijn eigen belangen.

Maar ook niet geheel onbelangrijk, kan je de woning wel betalen? Wordt de woning of het appartement ook getaxeerd op de waarde die je hebt geboden of ligt deze waarde lager en moet je veel eigen geld gebruiken? En is dat geld er dan ook of heb je dan een probleem?

Wellicht is het handig om je eigen makelaar mee te nemen, een aankoopmakelaar. Die kijkt met je mee, die weet waar hij/zij op moet letten en geeft advies, deze werkt dan voor u. Hoogedeure Makelaars Taxateurs beschikt over ervaren en gecertificeerde makelaars - taxateurs die u prima kunnen adviseren tijdens de aankoop van jouw eerste woning. Wij kijken naar jouw persoonlijke situatie, jouw mogelijkheden en behartigen alleen jouw belangen, zodat jij met een gerust hart jouw eerste woning kunt aankopen.


Of u nu een aankoopmakelaar zoekt, of alleen een taxatie en/of bouwkundige keuring wenst, wij helpen u graag in het aankoop traject. Neem gerust eens vrijblijvend CONTACT met ons op.