Wist u dat…….. er ook in Zeeland bij het aankopen of verkopen van een woning veel komt kijken?

Bij het aankopen of verkopen van een woning komt wellicht veel meer kijken dan u in eerste instantie zou denken. Want naast een reële/marktconforme prijs, representatieve foto’s en een duidelijke verkooptekst, zullen er ook op andere zaken moeten worden uitgezocht.

Denk bijvoorbeeld aan erfdienstbaarheden, kwalitatieve verplichtingen en bedingen die op het perceel of de woning rusten. Denk aan verplicht hebben van een geldig energielabel voor de woning.

Ook het inzicht in de bouwkundige staat en eventuele (verborgen) gebreken is iets wat beter van tevoren bekeken kan worden.

Geldende bestemmingsplannen of voorgenomen planwijzigingen kunnen ook van invloed zijn op het gebruik van de woning, bijvoorbeeld het gebruik als tweede woning of het recreatief verhuren van een gastenverblijf of kamers als B&B? Hoe zit het met een eventuele VVE?

Voordat wij voor u een woning gaan aankopen of verkopen zoeken wij dit soort zaken voor u uit en geven u een onderbouwd advies. Wij informeren verkoper en koper graag goed over de mogelijkheden, zodat geen van beide partijen voor verrassingen komt te staan.

Tijdens een aan- of verkooptraject heeft u vaak nog veel vragen, ook dan staan wij voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Wij begeleiden een aankoop of verkoop van A tot Z en maken altijd tijd vrij om u zo goed mogelijk te adviseren, zaken toe te lichten en eventuele onduidelijkheden weg te nemen.

Weet wat u koopt of verkoopt, dat is onze werkwijze.